Doi arădeni prinși de jandarmi la braconaj pe râul Mureș (VIDEO)

0
664

Luni seara, în jurul orei 23.00, un echipaj de jandarmerie a depistat în flagrant doi bărbați cu vârste de 43 respectiv 36 de ani din Arad, care pescuiau ilegal prin metoda greblare, folosind bețe de pescuit echipate cu triple și plumbi de dimensiuni mari.

Cei doi bărbați pescuiau dintr-o barcă, pe râul Mureș, în dreptul cartierului Micălaca din municipiul Arad. Echipajul de jandarmerie i-a așteptat pe cei doi să revină la mal, iar în momentul acostării, au fost interceptați și legitimați. Bărbații și-au recunoscut fapta spunând că au dorit să iasă la un pește.

Având în vedere că activitatea celor doi bărbați constituie infracțiune, conform prevederilor OUG nr. 23 din 2008, privind pescuitul și acvacultura, jandarmii au întocmit acte de sesizare necesare organelor de urmărire penală.

Uneltele de pescuit și barca folosită în activitatea infracțională au fost ridicate în vederea confiscării și împreună cu actele de sesizare, au fost înaintate organelor de urmărire penală in vederea continuării cercetărilor.

„Precizăm faptul că, de la inceputul anului și până în prezent, în urma acțiunilor de prevenire și combatere a braconajului piscicol, au fost constatate 4 infracțiuni cu 7 autori și au fost sancționate 44 persoane, cu amenzi în valoare totală de 17.900 lei”, a declarat plt. adj. Dan Monoranu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.