Cvartetul Fortissimi a primit invitația de a participa la „Marele Bal al Prinţilor şi Prinţeselor”, organizat la Monaco. Din cvartet face parte și arădeanca Raluca Budeanu, care a fost violistă la Filarmonica de Stat Arad. De asemenea, cvartetul este condus de Bogdan Costache, prietenul Ralucăi, despre care putem spune că este arădean prin adopție. Totodată, violonistul Bogdan Costache a fost în cărți pentru a ocupa funcția de concertmaistru al Filarmonicii arădene, cu care a colaborat ani de zile. În timpul acestor colaborări a cunoscut-o pe Raluca, de care s-a îndrăgostit și au ajuns în cele din urmă la Brașov.

Cvartetul a primit invitația să concerteze la „Marele Bal al Prinţilor şi Prinţeselor” de la Monte Carlo, din 23 octombrie. Evenimentul este unic în lume.

Românii au început să-l cunoască pe Bogdan Costache după ce a interpretat la vioară partea solist-instrumentală a piesei „You Raise Me Up”, de la balconul Casei Sfatului, în deschiderea celei de-a XIX-a ediţii a Festivalului Cerbul de Aur.

Repertoriul cvartetului este foarte vast, cuprinzând mai multe genuri muzicale, de la muzica clasică la muzica de film, de la operă la valsul vienez, de la tango la cafe concert sau de la muzică tradiţională la jazz.

 

Recomandările redacției