Doi artiști de la Filarmonica de Stat din Arad, interziși în instituție după ce au fost în China

0
850

Virusul care a făcut atâtea victime în China se răsfrânge și asupra a doi artiști instrumentiși ai Filarmonicii de Stat din Arad. Aceștia, împreună cu mai mulți artiști de la Filarmonica Banatul din Timișoara și de la alte filarmonici din țară au concertat în orașul Wuhan din China, zonă unde este focar de infecție cu un coronavirus ucigaș, care creează panică în lume. Este alertă de călătorie acolo, iar muzicienii români numai ce s-au întors în țară, după un turneu de 50 de zile. „Avem doi instrumentiști din cadrul instituției noastre, ai Filarmonicii de Stat Arad, care au participat în cadrul acestui turneu. Le-am interzis categoric să intre în instituție, trebuie să stea minim 15 zile în carantină. Le-am solicitat să meargă la secția de epidemiologie, iar în momentul în care se vor prezenta la muncă trebuie să îmi aducă o adeverință medicală în care să se specifice foarte clar dacă starea lor de sănătate este bună. Situația unuia dintre ei este mai complicată, având în vedere că a participat la turneul din China în timp ce aici se afla oficial în concediu medical“, ne-a declarat Doru Orban, managerul Filarmonicii de Stat Arad.

Un bărbat și o femeie au participat la turneul din China.

De asemenea, și Direcția de Sănătate Publică Arad atrage atenția asupra pericolului din China. În contextul creşterii numărului de cazuri confirmate în laborator cu noul coronavirus în China, Thailanda şi Japonia, recomandările pentru populaţie sunt următoarele: călătorii care planifică să viziteze Wuhan, China ar trebui să evite vizitarea “pieţelor umede” sau a locurilor unde sunt manipulate animale vii sau moarte şi să evite contactul cu persoane bolnave, în particular cu cele care prezintă simptome respiratorii; călătorii care planifică să viziteze Wuhan, China ar trebui să respecte o bună igiena a mâinilor şi a alimentelor şi să evite contactul cu animale, excreţiile sau picături provenind de la acestea; călătorii cu simptome respiratorii acute care revin din Wuhan sau care au călătorit in China cu staţionare în Wuhan sunt sfătuiţi să se adreseze medicului şi să ii menţioneze istoricul de călătorie în Wuhan; în plus, din cauza activităţii gripale epidemice intense din China, călătorii ar trebui sa fie vaccinati anti-gripal cu minimum două săptămâni anterior deplasarii, pentru a preveni o boală respiratorie severă“, ne-a declarat Constantin Cătană, directorul DSP Arad.

Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Arad a informat medicii de familie și unităţile sanitare cu paturi de pe raza județului privind măsurile care trebuie luate în caz de suspiciune de îmbolnăvire cu pneumonie cauzată de coronavirus Wuhan, China.

Semnele de îmbolnăvire sunt tusea, febra şi insuficienţa respiratorie. Sindromul respirator acut sever este o formă gravă de pneumonie, boală respiratorie contagioasă şi potenţial fatală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.