Doi bărbați, acuzați de abuzuri sexuale asupra fetițelor din casa de tip familial din Sântana

0
739

UPDATE: „Având în vedere gravitatea celor semnalate în mass-media cu privire la evenimente și acte, presupus a fi petrecute în urmă cu aproximativ 4-5 ani,  în Casa Vera din cadrul Compartimentului de Case de Tip Familial Sântana, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad informează că în acest caz, în conformitate cu prevederile Legii nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului, au fost luate următoarele măsuri administrative și disciplinare: toți cei 6 angajați ai Casei Vera din Sântana sunt cercetați disciplinar, iar până la definitivarea cercetărilor întreg personalul a fost delegat în centre pentru persoane adulte cu handicap din subordinea DGASPC Arad. În paralel, echipe mixte de psihologi și asistenți sociali realizează o evaluare a tuturor copiilor din casele de tip familial și centrele din subordine”, spun reprezentanții DGASPC Arad.

De asemenea, DGASPC Arad informează că sistemul caselor de tip familial din subordinea instituției va fi reevaluat și restructurat ca urmare a oportunității de consolidare a rețelei de asistenți maternali. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad a fost cooptată ca partener în proiectul „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”,  depus de Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție în cadrul apelului non-competitiv „Reducerea numărului de copii și tineri plasați în instituții, prin consolidarea rețelei de asistenți maternali”.

Conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad precizează că nu tolerează ca prin orice formă sau mijloc copiii ocrotiți în centrele din subordine să devină victime ale oricăror forme de abuz psihic, emoțional sau sexual și că va întreprinde toate măsurile necesare care să ducă la lămurirea acestor acuzații cu privire la faptele petrecute în Casa Vera din cadrul Compartimentului Case de Tip Familial Sântana.

 

 

Doi bărbați, între care și un jandarm, sunt acuzați de abuzuri sexuale asupra fetițelor din casa de tip familial din Sântana. Cei doi ar fi soții angajatelor de la Casa Vera din Sântana.

Acuzațiile vin din partea unei fetițe, care în aceste momente este cu măsură de plasament la o familie. Se pare că familia respectivă a făcut o sesizare Parchetul Militar Timișoara, unul din cei doi bărbați fiind jandarm, respectiv la Parchetul de pe lângă Judecătoria Chișineu-Criș.

„Au fost luate măsurile administrative și disciplinare pentru toți cei șase angajați. Personalul a fost înlocuit și mutat în alte centre din subordine până la definitivarea cercetărilor”, ne-a declarat Diana Vogel, purtător de cuvânt al DGASPC Arad.

În aceste momente, se face o evaluare a copiilor din sistem de către psihologi, urmând ca organele de cercetare penală să ajungă la o rezoluție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.