Polițiștii orașului Lipova, împreună cu cei ai Secției 8 Rurală au depistat și reținut doi tineri, bănuiți de săvârșirea a 3 infracțiuni, înconcurs. Aceștia vor fi prezențați magistraților Judecătoriei Lipova cu propunere de arestare preventivă.

Totul a început în noaptea de 11/12 noimebrie a.c., în jurul orei 1,00 când polițiștii din Vărădia de Mureș au fost sesizați despre faptul că două persoane de sex masculin au pătruns fără drept într-un imobil de pe raza localității. Mai departe, pe fondul unor neînțelegeri, cei doi l-ar fi lovit pe proprietar, un cetățean turc de 34 de ani, după care ar fi plecat. Pentru început, victima a fost transportată la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale, indicând una dintre persoanele în cauză.

După câteva investigații mai amănunțite s-a aflat că cel care l-a lovit pe cetățeanul turc a avut ajutoare. Până la urmă a fost vorba despre doi bărbați care au făcut mai mult de atât.

Polițiștii au stabilit că un bărbat de 30 de ani, din județul Caraș-Severin, împreună cu un tânăr de 20 de ani, din județul Hunedoara, pe lângă că ar fi pătruns fără drept în imobil, ei au continuat să facă ceva ce doar în filme s-a mai văzut.

Așadar, în imobil erau de fapt două persoane, cetățeanul turc se afla împreună cu concubina sa de 26 de ani, din județul Sibiu, în momentul în care cei doi au intrat peste ei în casă. 

Aceștia ar fi lovit cetățeanul turc, dar se pare că nu s-au oprit aici. Mai departe s-a aflat că cei doi ar fi luat-o cu forța pe tânăra de 26 de ani și ar fi transportat-o cu mașina, fără voia acesteia, pe traseul Vărădia de Mureș – Deva – Timișoara – Lipova – Arad.

Singura șansă de scăpare a tinerei a fost în momentul în care cei doi au fost obligați să oprească la un semafor, într-o intersecție. Tânăra ar fi reușit atunci să scape, asta întâmplându-se în dimineața zile de 12 noiembrie a.c.

Cei doi bărbați au fost depistați de polițiști pe raza localității Lipova, fiind reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi propuși magistraților Judecătoriei Lipova cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările continuă sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Lipova, pentru săvârșirea infracțiunilor de violare de domiciliu, lovire și alte violențe și lipsire de libertate în mod ilegal.

Recomandările redacției