Un bucureștean și un gălățean, dați în urmărire generală și internațională, au fost prinși la graniță. Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat şi predat autorităţilor competente doi bărbați căutaţi de autorităţi pentru infracţiunea de conducere fără permis, respectiv infracţiunii contra ordinii şi siguranţei publice.

Marți, 14.05.2019, în jurul orei 15.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota s-a prezentat pentru a efectua controlul de frontieră, pe sensul de intrare în România, cetăţeanul român L.C., în vârstă de 44 de ani, domiciliat în municipiul Bucureşti. La efectuarea verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele persoanei era emis, de către autorităţile franceze, un mandat european de arestare, pentru săvârşirea de infracţiuni contra ordinii şi siguranţei publice.

Tot în cursul zilei de marți, la acelaşi punct de frontieră s-a prezentat pentru a efectua controlul de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul român B.T., în vârstă de 29 de ani, având domiciliul în judeţul Galaţi. În acest caz, în urma efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis, de către autorităţile române, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere fără permis, având de executat 1 an şi 6 luni de închisoare.

În ambele cazuri, persoanele au fost predate unor echipaje operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, în vederea dispunerii măsurile legale care se impun”, a declarat subinspector de poliție Filip-Ionuț Matei, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad.

Recomandările redacției