Doi bărbați condamnați la închisoare, prinși la doar câteva ore distanță

0
415

Ziua de astăzi s-a dovedit a fi cu ghinion pentru doi români. În încercarea lor de a pleca din țară după ce au primit pedeapsa cu închisoarea, cei doi au avut de înfruntat verificările specifice care se fac la granița țării, tocmai pentru a evita ieșirea sau intrarea în țară a persoanelor care au probleme cu justiția și nu numai.

Astfel, la doar câteva ore distanță unul de celălalt, doi bărbați au fost reținuți la graniță după ce amândoi au sperat că vor reuși să treacă granița liniștiți și fără probleme, astfel scăpând poate și de arest, cel puțin pentru o perioadă.

Primul bărbat s-a prezentat la graniță în jurul orei 02:30, în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota. Până aici, drumul i-a fost liniștit, doar că, nevoit să treacă prin controlul specific ca să poată să iasă din țară, polițiștii aflați la post și-au dat seama că acesta nu ar avea ce să caute în afara țării, descoperind pe numele său un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea. Cetăţeanul român L.N., în vârstă de 40 de ani, domiciliat în judeţul Prahova a fost condamnat pentru infracțiuni precum dare de mită și furt pentru care ar fi trebuit să plătească cu nu mai puțin de 3 ani și 20 de zile de închisoare.

Al doilea cetățean s-a prezentat la Punctul de Frontieră, tot în data de 31 iulie 2019, la ora 06:00, cu aceeași speranță precum primul, ar fi vrut să scape de închisoare. El s-a prezentat pentru a efectua controlul de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară. Cetăţeanul român G.G., în vârstă de 38 de ani, având domiciliul în judeţul Constanţa, a avut curajul să traverseze toată țara ca să ajungă la graniță, dar aici, planurile i-au fost date peste cap. Şi în cazul lui, în urma efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis, de către autorităţile române, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, având de executat 4 ani şi 2 luni de închisoare, pentru săvârşirea de infracţiunii de tulburarea liniştii şi ordinii publice.

În ambele cazuri, persoanele au fost predate unor echipaje operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, în vederea dispunerii măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.