urmaritiDoi bărbaţi au intrat direct în spatele gratiilor după ce le-au prezentat oamenilor legii actele de identitate.
În primul caz, poliţiştii de frontieră arădeni au descoperit şi predat autori­tăţilor competente, un bărbat care era dat în urmărire generală pentru săvâr­şirea infracţiuni de furt calificat. Acesta vroia să iasă din ţară dar a fost oprit din drum. „La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formali­tă- ţilor de frontieră, cetăţeanul român Marian C., în vârstă de 35 ani, cu do­miciliul pe raza judeţului Braşov. Cu ocazia efectuării formalităţilor specifice, lucrătorii noştri au constatat că persoana în cauză este dată în urmărire generală fiind condamnat la o pedeapsă de trei ani de închisoare pentru săvârşirea unei infracţiuni de furt calificat”, a precizat comisar-şef de poliţie Iancu Daniel, purtător de cuvânt al STPF Arad.
În aceste condiţii, poliţiştii de frontieră i-au întrerupt călătoria şi l-au predat în vederea luării măsurilor legale care se impun.
Câteva ore mai târziu şi poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au depistat pe raza municipiului, un tânăr de 22 de ani, urmărit naţional. Acesta a fost condamnat la patru ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de furt calificat şi a fost încarcerat în Penitenciarul Arad.

Recomandările redacției