Doi bărbați din Chisindia, reținuți de polițiști după ce au fost prinși cu mai multe arme și gloanțe deținute ilegal

0
1233

În cursul zilei de ieri, joi, 4 iunie, pe site-ul nostru, Glasul Aradului, scriam următoarele: În această dimineață, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au descins în comuna Chisindia, într-un dosar care are ca obiect deținerea ilegală de arme. Perchezițiile au avut loc în două locații, în localitatea Chisindia și în satul aparținător Păiușeni. Cercetările vizează trei persoane care sunt bănuite de deținere ilgală de arme și muniții. Persoanele în cauză au fost ridicate și duse la audieri. De asemenea, potrivit informațiilor pe care le deținem, în urma activităților au fost ridicate și mai multe arme și muniție”. După cum menționam la finalul articolului, urma să revenim cu mai multe amănunte de îndată ce primeam informațiile necesare. Acestea au sosit astăzi, 5 mai, în jurul orei 12.00 când ne-a fost confirmată oficial informația avut încă din cursul zilei de ieri. 

Astfel, oficial, polițiștii Serviciului Arme, Explovizi și Substanțe Periculoase, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gurahonț, au desfășurat trei percheziții domiciliare pe raza comunei Chisindia, în urma acestora, doi bărbați au fost reținuți 24 de ore.

„Ieri, 4 iunie a.c., polițiștii de la Arme, împreună cu cei ai Poliției orașului Sebiș, au pus în aplicare trei mandate de percheziție domiciliară la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uz de armă letală fără drept și braconaj cinegetic. În urma activităților desfășurate au fost descoperite și indisponibilizate patru arme confecționate artizanal de diferite calibre (2, 5.6, 9, 12 și 16), o armă de tir cu aer comprimat, o arbaletă cu 40 de carțușe calibru 12, 70 de cartușe cu glonț, calibru 5.6, 50 de tuburi cartuș de calibru 300 win 357,38 special, mai multe elemente de muniție constând în proiectile interzise, folosite la fabricarea de cartușe de vânătoare artizanale, de diferite dimensiuni, precum și un trofeu de căprior”, a declarat Claudia Iuga, Purtător de Cuvânt IPJ Arad. 

În urma anchetei, doi bărbați de 22 și 53 de ani au fost reținuți pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uz de armă letală fără drept și nerespectarea regimului armelor și munițiilor, urmând a fi prezentați magistraților Judecătoriei Gurahonț cu propunere de arestare preventivă.

Voicu Sida

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.