La data de 23.06.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Arad au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a doi inculpați, cercetați sub aspectul comiterii infracțiunii de trafic de droguri de risc.

În cauză s-a reținut faptul că, în primăvara anului 2022, cei doi inculpaţi au înfiinţat și întreținut o cultură de canabis în interiorul unui imobil din județul Arad, în scopul recoltării și comercializării ulterioare a acesteia.
În urma punerii în aplicare a 7 mandate de percheziție domiciliară pe raza județului Arad, au fost descoperite și ridicate în vederea indisponibilizării un număr de 310 plante de canabis (62,65 kilograme) aflate în diferite stadii de dezvoltare precum şi instalaţii specifice întreţinerii culturilor indoor de canabis.
La data de 24.06.2022, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Arad a dispus luarea măsurii arestului preventiv față de cei doi inculpați.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate, în vederea cercetărilor, 310 plante de cannabis în diferite stadii de dezvoltare, în cantitate totală de aproximativ 63 de kilograme masă verde, mai multe instalații artizanale, transformatoare, lămpi de căldură, precum și 2 telefoane mobile.

La data de 23 iunie a.c., în baza probatoriului administrat, 2 persoane, de 37 și 43 de ani, au fost reținute, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc.


Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul S.C.C.O. Arad și Poliţia oraşului Sebiş.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția de Operațiuni Speciale.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și prezumția de nevinovăție.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției