De această dată, oamenii nu s-au mai complicat cu trecerea graniței pe jos. Fără să mai fie nevoiți să treacă prin iarbă sau prin cine știe ce locuri, au urcat direct în tren. Așa, doi tunisieni au crezut că vor reuși să ajungă cât mai departe de România și cât mai aproape de o altă țară, poate mai bogată.

N-au reușit să aibă parte de o călătorie prea lungă însă. Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Curtici i-au depistat pe cei doi ascunşi într-un tren de marfă. Aceștia erau veniți din Tunisia și au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

Cei doi au fost descoperiți în timpul unui control efectuat de polițiștii de frontieră. În urma acestuia, bărbații au fost descoperiți în trenul de marfă care circula pe relaţia România – Belgia. Ei au fost descoperiți ascunși pe platforma unui vagon încărcat cu autoturisme Dacia Duster.

Bărbații au fost reţinuţi imediat şi duși la sediul poliţiei de frontieră pentru cercetări unde s-au și aflat mai multe informații despre ei. Cu ocazia verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei doi sunt cetăţeni tunisieni, în vârstă de 29, respectiv 31 de ani şi au declarat că intenționau să treacă ilegal frontiera în Ungaria pentru a ajunge în vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Recomandările redacției