braziCei doi brazi de Crăciun care vor fi împodobiți în acest an, în centrul Aradului, au fost montaţi pe platformele amenajate în fața Palatului Administrativ. Cei doi brazi, înalţi de aproximativ 15 de metri, au fost aduşi din pădurile din Munţii Apuseni şi urmează să fie decoraţi şi împodobiţi cu globuri, iar în seara zilei de 5 decembrie va fi pornită instalația de lumini, în cadrul unui spectacol pentru copii.
Brazii de Crăciun din centrul Aradului vor fi împodobiţi cu mii de beculețe multicolore, flash-uri, globuri și beteală. Acesta este al doilea an în care Primăria Municipiului Arad va împodobi doi brazi în loc de unul în centrul oraşului.
În acest an, în faţa Palatului Administrativ, în zona unde funcţionează Târgul de Crăciun va fi montată, în premieră, o instalaţie de lumini care va forma o cupolă. Astfel, platoul din faţa clădirii va fi acoperit de o cupolă luminoasă la montarea căreia muncitorii au lucrat câteva zile.
„Platoul din faţa Palatului Administrativ va fi acoperit cu o cupolă de lumini. Muncitorii societăţii care se ocupă cu iluminatul public lucrau, astăzi, (n.r. miercuri) la această instalaţie care sperăm să fie finalizată în curând”, a spus Corina Drăghici, purtător de cuvâtnt în cadrul Primăriei municipiului Arad.
De asemenea, angajaţii firmei care se ocupă de întreţinerea iluminatului public din oraş montează beculeţe colorate, ghirlande luminoase şi perdele de lumină, cu ocazia sărbătorilor de iarnă.
Ghirlandele şi bannerele au fost montate deja în mai multe zone din centrul oraşului, în intersecţiile mari, pe poduri şi la intrările în Arad.
Totodată, vor fi montate ghirlande luminoase şi decoraţiuni speciale şi în Parcul Copiilor.
În zona Palatului Administrativ, unde este organizat Târgul de Iarnă şi pe strada Romul Veliciu, au fost montate deja perdele luminoase, iar strada Meţianu, prima stradă pie­tonală din oraş, va fi iluminată festiv cu candelabre şi globuri, formate din sute de luminiţe albe şi roşii.

Recomandările redacției