S-a întâmplat în această după-amiază, in casa unei familii cu doi bunici și o nepoțică, atunci când unul dintre cei doi câini pe care aceștia îi dețin a devenit agresiv si a mușcat-o pe femeie. Soțul a sărit in ajutorul acesteia, însă a căzut si el victimă, fiind mușcat in repetate rânduri. De parcă nu era suficient, și cel de al doilea câine a devenit agresiv.

În lupta pentru viața lor, cei doi bunici și-au luat nepoțica în brațe și s-au baricadat într-o camera de la parterul imobilului.

Un vecin, care a auzit strigătele de ajutor și câinii lătrând, a sunat numaidecât la 112, iar un echipaj de Jandarmerie și unul de ambulanță au fost direcționate la adresa indicată.

Ajunși la fața locului, jandarmii i-au găsit pe proprietari baricadați într-o cameră, strigând după ajutor de la geam, în timp ce câinii erau liberi în curte. Jandarmii au analizat repede situația și au luat decizia să folosească materialele de restabilire a ordinii publice, respectiv scutul de protecție, tonfa și spray-ul iritant lacrimogen.

Astfel au reușit să-i izoleze pe cei doi câini agresivi, după care, cu ajutorul scuturilor de protecție, i-au împins și imobilizat în colțul unei anexe până la sosirea echipajului de ecarisaj. În același timp, echipajul medical a intervenit pentru acordarea primului ajutor celor două victime care prezentau numeroase răni pe tot corpul.

Bunicii au fost transportați la spital, nu înainte ca echipajul de Jandarmerie să-i asigure că vor avea ei grijă de nepoțică până la sosirea mamei.

Câinele agresiv a fost anesteziat și transportat la Adăpostul Public Arad, urmând ca proprietarii să ia o decizie în privința lui.

  •  

Recomandările redacției