Doi câini au schilodit o femeie în Aradul Nou

0
424

La aproximativ două ore și jumătate după victoria plină de iubire a primarului Gheorghe Falcă împotriva Pieței Catedralei, a Pieței Avram Iancu, a opoziției celemiste și a arădenilor, adică vineri, 21 septembrie anul curent, în jurul orelor 12 ale amiezii, o femeie din cartierul Aradul Nou a fost mușcată sănătos, pe stradă, de doi câini din rasa presa canario, rasă de câini pe care nu o afli printre maidanezii orașului, fiind câini foarte scumpi ca preț. Prima relatare a dramaticului eveniment au făcut-o colegii noștri „presari” de la siteul Special Arad (adevărați maeștri ai vitezei în relatarea întâmplărilor din partea noastră de planetă). Conform sursei amintite (co­- legii noștri de pătimiri întru slujirea publicului cititor), femeia a fost dusă la secția de chirurgie plastică a Spitalului Clinic Județean și supusă unei intervenții chirurgicale, un picior fiindu-i afectat grav.
Aceeași sursă relatează că vecinii acuză că cele două animale ar fi fost lăsate să iasă pe stradă intenționat, prezența lor pe drum nefiind un accident nefericit.
Potrivit unui scurt comentariu postat de victimă la articolul de pe siteul Special Arad, aceasta se afla pe stradă în drum spre grădiniță, de unde urma să-și ia acasă copilul de 2 ani și jumătate, și conchide că „… Dumnezeu a avut grijă să nu fiu cu copilul luat de la grădiniță”.
Desigur, la articol sunt mai multe comentarii, unele de o duritate extremă, clamându-se chiar pușcăria pentru stăpânul celor două animale, în altele fiind amintită
inutilitatea organismului statului numit poliție, ceea ce e de înțeles: nu e nici o bucurie să te muște un câine, mai ales un câine de luptă (iar cine nu știe cum arată un presa canario nărăvit la bătaie, nici să nu-și dorească să afle vreodată). Ce n-ar fi de dorit este căderea în cealaltă extremă: un puseu de legalism al poliției locale care să-i pună cu botul pe labe și pe cei care au „în dotare” niște miei născuți câini din greșeală.
Cât despre câinii violenți, fie ei cu stăpâni sau fără, problema ar trebui rezolvată radical, prin metode radicale, dat fiind că un câine, orice câine, poate fi învățat, însă odată învățat, nu mai poate fi dezvățat.
Ar mai trebui rezolvată urgent și problema stăpânilor de astfel de câini violenți; bunăoară, stăpânul-stăpâna câinilor care au sfârtecat-o pe biata femeie din Aradul Nou să fie dus(ă) în fața a doi câini presa canario (conform înțelepciune popu­lară românească: fiecare stăpân de presa canario pre limba acelor presa canario piere), și lăsat(ă) să se descurce cum o ști mai bine, iar după ce se va fi descurcat cumva (că un final tot va avea întâlnirea, nu?), să i se acorde grația umană și să i se implore grația divină în forma creștinească din moși-strămoși: fie iertat(ă)!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.