Imaginația persoanelor,care doresc să treacă granița ilegal,este foarte bogată. Aceștia se ascund în cele mai variate locuri ale vehiculelor,nepăsându-le de marfa pe care acesta o transportă. Camioane cu pești, cu pufuleți sau chiar cu floarea soarelui sunt doar câteva dintre variante.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea au depistat doi cetățeni din Afganistan, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, cu scopul de a ajunge în state din vestul Europei.

Luni, în jurul orei 09:30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I, s-a prezentat pentru efectuarea controlului de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean bulgar, în vârstă de 42 ani. Acesta conducea un ansamblu rutier înmatriculat în Bulgaria. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, seminţe de floarea soarelui pe ruta Bulgaria – Germania.

Poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în interiorul automarfarului au fost descoperite, ascunse în compartimentul marfă, două persoane.

În cadrul primelor verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că este vorba despre doi tineri în vârstă de 18, respectiv 16 ani, ambii cetățeni afgani, care doreau să ajungă în vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări cu privire la încălcarea regimului frontierei de stat, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției