bulgariPoliţistii de frontieră arădeni au depistat la P.T.F. Nădlac doi cetăţeni bulgari care conduceau autoturismele proprietate personală fără a poseda permis de conducere.
În data de 16 iulie, în jurul orei 18.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul bulgar Gerasim A., în vârstă de 28 de ani, conducând un autotu­rism marca „Renault”, înmatriculat în Bulgaria.
Cu ocazia controlului de frontieră, persoanei i s-a solicitat să prezinte pe lângă documentele de identitate şi permisul de conducere. Bărbatul a declarat că nu are asupra sa documentul, motiv pentru care s-a procedat la cercetarea în bazele de date. În urma verificărilor efectuate prin Centrul de Contact româno-bulgar Giur­giu, a rezultat faptul că cetăţeanul bulgar nu deţine permis de conducere eliberat de autorităţile bulgare. Bărbatului i s-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru infracţiunea de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere, urmând ca la finalizarea cerce­- tărilor să fie dispuse măsurile legale corespunzătoare.
În data de 17 iulie, în jurul orei 03.45, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac s-a prezentat pentru a intra în România cetăţeanul bulgar Shaban S. R., în vârstă de 34 de ani, conducând un autoturism marca „Renault”, înmatriculat în Germania. Cu ocazia controlului de frontieră, persoanei i s-a solicitat să prezinte pe lângă documentele de identitate şi permisul de conducere.
Acesta a prezentat un permis de conducere bulgăresc, dar care nu îndeplinea condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, motiv pentru care şi în acest caz s-a procedat la cercetări specifice. În urma verificărilor efectuate prin Centrul de Contact româno-bulgar Giurgiu, a rezultat faptul că cetăţeanul bulgar a deţinut permis de conducere eliberat de autorităţile bulgare valabil numai până în anul 2009. „Cetăţeanului bulgar i s-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi pe­- nale pentru infracţiunea de uz de fals, urmând ca la finalizarea cer­cetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, comisar-şef Daniel Iancu.
(C.G.)

Lasă un răspuns

Recomandările redacției