chineziUn bărbat şi o femeie, ambii de origine chineză, nu au putut justifica la frontieră sumele în valută cu care au încercat să treacă graniţa. Aceştia au pre­zentat acte de rezidenţă ma­ghiară şi doreau să introducă aceste sume în Ungaria. Femeia avea lipită pe corp suma de 36,000 de euro şi de 50,000 de dolari.
Poliţiştii de frontieră din ca­drul P.T.F Nădlac, judeţul Arad, au descoperit întru-un Porsche tip Cayenne, în care se aflau doi cetăţeni chinezi, 99.000 dolari şi 50.000 euro, bani a căror provenienţă nu a putut fi justificată.
În data de 2 mai, în jurul orei 0,05, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, s-a pre­zentat, pe sensul de ieşire din ţară, un bărbat, M.Z., în vârstă de 43 ani, conducând un au­toturism marca Porsche tip Cayenne, înmatriculat în Republica Ungară. În calitate de pasager se afla o femeie, C.Y., în vârstă de 40 ani, ambii fiind cetăţeni chinezi, rezidenţi în Republica Ungară.
„Lucrătorii noştri au avut suspiciuni cu privire la posibilitatea deţinerii ilegale de către cele două persoane a unor sume în valută, motiv pentru care s-a trecut la un control amănunţit asupra persoanelor şi a mijlocului de transport”, a declarat comisar şef de poliţie de frontieră, Dan Lazăr.
Cu ocazia controlului specific, în autoturism s-a găsit, ascunsă în buzunarul unei haine bărbăteşti şi într-o geantă, suma de 50,000 de dolari iar asupra femeii a fost descope­rită, lipită pe corp, suma de 36,000 de dolari şi 50,000 de euro, fapt pentru care cei doi cetăţeni chinezi au fost conduşi la sediul sectorului Poliţiei de Frontieră pentru cercetări.
În urma inventarierii sumelor de bani s-a stabilit că cei doi deţineau în total 99,000 de dolari şi 50,000 de euro, bani a căror provenienţă nu a putut fi justificată.
„Ca urmare a celor consta­tate, poliţiştii de frontieră au sesizat Garda Financiară şi I.P.J. Arad – Serviciul Investigare Fraude, cei doi ce­tăţeni chinezi împreună cu mijlocul de transport fiind predaţi unui echipaj de po­liţie din cadrul I.P.J. Arad pentru continuarea cercetărilor şi stabilirea provenienţei banilor”, a declarat comi­- sar şef de poliţie de frontieră, Dan Lazăr.
Poliţiştii investighează cazul.
Claudia Gavra

Recomandările redacției