Este  perioada în care mulți dintre noi se gândesc unde să plece în ,,minivacanța” de 1 Decembrie, alții își fac planuri pentru vacanțele de Crăciun și Anul Nou, dar sunt și foarte mulți cei care se gândesc dacă o să aibă o bucată de pâine pe masă sau căldură în casă, în zilele următoare.

Un astfel de caz este și cel de la Măderat, unde o mamă își crește singură cei doi copilași, în condiții greu de imaginat, pentru o localitate aflată la doar câțiva kilometri de Arad. Povestea lor este una foarte  tristă. Tatăl copiilor a murit, iar micuții au rămas doar cu mama. Ca și când acest lucru nu ar fi fost suficient, familia și-a piedut și casa pe care o aveau la Pâncota, în urma unui incediu. În flăcări familia a pierdut și alți doi copilași care nu au putut fi salvați din incediul devastator.

Micuții au zece și patru ani și au foarte multe nevoi. Ei nici nu îndrăznesc să viseze la cadouri de Crăciun, acele daruri pe care copii de la oraș le primesc sub brad în fiecare an.  Ei speră să aibă o hăinuță caldă sau pantofi și ceva de mâncare pe masă.

,,Vreau să vă rog dacă aveți pe acasă haine de băiețel pentru 4 anișori și 10 anișori și doriți să ajutați acești copilași. De asemenea dacă sunt oameni cu suflet mare care doresc să contribuie cu 5, 10, 20 de lei fiecare cu cât poate pentru a cumpăra alimente pentru ei ”, scrie o tânără pe facebook.

Familia locuiește pe un câmp în apropierea localității Măderat. Casa, mult spus casă, nu are curet electric și nici sursă de apă, iar condițiile sunt precare pentru un trai normal.

Din locuințele noastre călduroase să ne imaginăm, măcar pentru o secundă, cum ar fi să locuim în casa celor doi copii. Și în momentul în care ne adunăm seara la cină, să ne gândim că poate micuții se culcă flămânzi. Și atunci, să ne hotărâm și să dăm o fugă până la Măderat și să ajutăm cu ce putem familia aflată în nevoi. Cu siguranță că cei mici vor zâmbi mai mult.

sursă foto: facebook

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției