Doi deţinuţi ai Penitenciarului din Iaşi au înşelat o arădeancă, „uşurând-o” de 8.500 de lei

0
201

inselaciuneOfiţerii Serviciul de Investigații Criminale din cadrul IPJ Arad au reuşit identificarea principalilor suspecţi într-un caz de înşelăciune prin metoda „accidentul”, prin care o femeie a rămas fără 8.500 de lei.
În urma cercetărilor efectuate de către poliţişti, s-a stabilit faptul că, în data de 16 iulie, Maria C., de 62 ani, din localitatea Gurba, a fost apelată telefonic de către două persoane, care s-au recomandat ca fiind fiul femeii, respectiv avocatul acestuia. Cei doi bărbaţi i-au relatat victimei că băiatul ei a accidentat cu autotu­rismul o persoană, provocându-i fracturi la ambele picioare şi pentru ca aceasta să nu îi facă plângere penală trebuie să plătească suma de 8.500 de lei.
Cei doi bărbaţi i-au indicat femeii unde trebuia să trimită banii, iar femeia a  transmis întreaga sumă de bani. Ulterior, femeia a realizat că a fost victima unei înşelăciuni şi a depus o plângere la postul de poliţie din localitatea de domiciliu.
„Ca urmare a cercetărilor şi investigaţiilor efectuate, poliţiştii au identificat  suspecţii, în persoana lui Florin I., de 26 de ani, și Eduart A., de 23 de ani, ambii din Vaslui, cei doi fiind încarcerați  pentru comiterea altor fapte în Penitenciarul Iaşi”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, Camelia Tuduce. Pe numele acestora s-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune.
Prin această metodă escrocii telefonează la diferite persoane și  sub pretextul că rude apropiate au fost implicate într-un accident, solicită  ca familia să le vireze diverse sume de bani .
În acest sens, poliţiştii vă recomandă să nu dați curs solicitărilor primite prin telefon din partea unor persoane necunoscute.
În situația în care primiți un apel telefonic prin care sunteți anunțați că o rudă a fost implicată într-un accident, verificați informația apelând ruda despre care se spune care ar fi fost implicată în accident sau alte persoane apropiate acesteia și astfel să vă convingeți dacă situația prezentată prin telefon se dovedește a fi reală  sau nu.
(C.G.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.