arestareCei zece tineri arestaţi, la sfârşitul lunii trecute, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc au fost duşi, ieri, în faţa instanţei, pentru prelungirea mandatului de arestare preventivă. În cazul a doi dintre ei, judecătorii au decis că pot fi cercetaţi în stare de liberate. Motivul? Conform unuia dintre avocaţii apărării au venit rezultatele de laborator, care au dovedit că substanţele găsite de anchetatori la cei doi nu erau droguri.
„Instanţa a decis să respingă propunerea de prelungire a ares­tării preventive, pentru că au venit rezultatele analizelor de laborator, care au dovedit că substanţele găsite la cei doi nu sunt substanţe interzise. Măsura arestării preventive a fost înlocuită cu măsura de a nu părăsi localitatea. Acelaşi lucru se va întâmpla şi în alte cazuri, după ce vor veni rezultatele şi în cazul altor persoane”, a declarat avocatul Adrian Fanu.
Tatăl unuia dintre cei rămaşi în arest susţine că aşteaptă cu nerăbdare rezultatul analizelor, pentru a se dovedi că nici fiul său nu a avut de-a face cu substanţe interzise. „Până acum nu au venit decât două rezultate. Nu erau niciun fel de substanţe interzise, să nu mai vorbim de droguri de mare risc, astfel încât băieţii au fost puşi în libertate. Aşteptăm totuși şi celelalte rezultate”, susţine bărbatul.

Recomandările redacției