gradinitaEducatoarele unei grădiniţe din Arad au avut parte de o surpriză mai puţin plăcută în momentul în care au observat că în locul în care învaţă copiii a avut loc o spargere. Nu au stat pe gânduri şi au sunat rapid la 112 pentru a alerta poli­ţiştii, deoarece din incintă au dispărut calculatoare, un televizor dar şi un aparat foto digital.
Oamenii legii au deschis rapid o anchetă, iar suspecţii au fost traşi la răspundere câteva ore mai târziu.
„Polițiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Ineu au reuşit în câteva ore de la sesizare să identifice şi să reţină suspecţii în cazul unui furt dintr-o grădiniţă din localitate. Conducerea instituţiei de învăţământ a reclamat în cursul zilei de ieri faptul că în perioada 10-14 ianuarie, persoane necu­noscute au sustras din incinta grădiniței, aparatură electronică în valoare de 5.030 lei”, au preci­zat reprezentanţii IPJ Arad.
În urma verificărilor efectuate de către poliţişti,  în câteva ore de la sesizare, au fost identificați suspecţii în acest caz. Este vorba despre doi tineri, unul în vârstă de 18 ani din Lipova și un altul de 17 ani din Arad, care au pătruns prin efracţie, în in­cinta grădiniţiei, de unde au sustras bunurile electronice.
Cei doi tineri au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de azi vor fi  prezentați Judecătoriei Ineu, cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Recomandările redacției