Pedepsirea cu închisoarea se aplică la majoritatea infracţiunilor grave, iar persoanele care primesc mandat de executare a pedepsei închisorii trebuie să se supună deciziei magitraților. La sfârşitul săptămânii au fost puse în aplicare două mandate de executare a pedepsei închi­sorii în judeţ.
Duminică, 4 octombrie, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, împreună cu cei ai Postului de Poliție Târnova, au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de Judecătoria Lipova la data de 1 octombrie, pe numele unui bărbat de 46 de ani, din Drauț. Acesta este condamnat la 4 ani și 6 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat. A fost încarcerat în Penitenciarul Arad.
De asemenea, în data de 2 octombrie, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au depistat, pe raza municipiului Arad, un arădean de 35 de ani, urmărit la nivel național, pe numele căruia Tribunalul Arad a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii. Bărbatul are de ispășit 1 ani și 9 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic ilicit de droguri de risc și constituirea unui grup infracțional organizat. A fost încarcerat în penitenciar.
Alexandra Bruţiu

Recomandările redacției