Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Curtici au reținut trei bărbați, din Maroc şi Algeria, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, deplasându-se pe jos, prin câmp înspre statul vecin.

Sâmbătă seara, în jurul orei 21.30, poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Curtici au observat, în zona de responsabilitate, trei persoane care se deplasau pe jos, la adăpostul vegetaţiei, spre frontiera cu Ungaria.

Acestea au fost depistate la aproximativ 400 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, fiind reţinute şi conduse la sediul Sectorului P.F. Curtici, pentru cercetări.

Astfel, polițiștii de frontieră au stabilit că grupul este format din trei bărbaţi doi cetăţeni din Maroc şi un cetăţean din Algeria, având vârste cuprinse între 34 şi 37 ani. Aceştia au declarat că doreau să ajungă vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei celor trei persoane, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun”, spun reprezentanții Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad.

Recomandările redacției