Au fost foarte multe probleme când vine vorba despre modul în care trebuiau făcute lucrurile, mai ales în spitale. Medicii nu au fost protejați suficient de bine și asta a dus la infectarea a peste 150 de cadre medicale din toată țara cu noul virus COVID-19.

Conform datelor raportate din teritoriu către Institutul Național de Sănătate Publică – Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile, în acest moment la nivel național sunt 153 de cadre medicale și personal auxiliar confirmate cu COVID-19, după cum urmează: 70 medici, 50 asistente, 15 infiermiere, o îngrijitoare și 17 persoane din personalul auxiliar. 

În urma repartiție pe județe se pare că în Arad sunt doi medici infectați cu coronavirus. Așadar, Arad –2, București –36, Constanța –1, Covasna – 5, Hunedoara – 12, Iași – 3, Neamț – 2, Suceava – 90, Vrancea – 2. 

Cu toate că la Arad avem printre cele mai puține cadre medicale care au ieșit pozitiv în urma testării, există suspiciunea cum că și alții ar fi infectați, dar în acest moment se așteaptă testarea. 

Recomandările redacției