Deja era destul de evident faptul că jandarmii patrulează pe lângă locurile unde ar putea fi persoane care pescuiesc, mai ales după ce mai mulți au fost prinși în flagrant în timp ce pescuiau ilegal. Totuși, ați doi nu au ținut cont de reguli, dar au ținut cont de vremea bună. Aceștia s-au urcat în barcă și duși au fost pentru o captură de pește. Totuși, relaxarea a fost ruinată de apariția jandarmilor care i-au amendat pe cei doi. 

Totul s-a întâmplat miercuri, 29 aprilie, în jurul orei 19.00, când un echipaj de jandarmerie aflat în serviciul de patrulare, a depistat în flagrant, pe malul râului Mureș, în dreptul localității Zăbrani, doi bărbați. Aceștia, folosindu-se de o barcă pneumatică, au pescuit ilegal cu plase de tip setcă și monofilament. La vederea echipajului de jandarmerie, cei doi bărbați au încercat să fugă, însă fără succes.
„Pe numele acestora, jandarmii au întocmit acte de sesizare necesare organelor de urmărire penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,«producerea, importul, comercializarea, deținerea sau folosirea la pescuit de persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârșelor, vintirelor, precum și a altor tipuri de unelte de pescuit comercial, conform prevederilor OUG nr. 23 din 2008, privind pescuitul și acvacultura», au declarat reprezentanții Jandarmeriei Arad. 
De asemenea, plasele de pescuit și ambarcațiunea au fost ridicate în vederea confiscării și, împreună cu actele de sesizare, au fost înaintate organelor de urmărire penală în vederea continuării cercetărilor. Pe lângă, ei doi bărbați au fost sancționați contravențional pentru nerespectarea restricțiilor de circulație, prevăzute în Ordonanțele Militare, cu amenzi în valoare de 12.000 lei.

Recomandările redacției