politisti

Doi agenţi de poliţie din cadrul Biroului Rutier Arad au fost agresaţi fizic de un bărbat de 62 de ani, pe care l-au urmărit pe mai multe străzi din Arad, deoarece a refuzat să oprească la semnalele agenţilor. Unul a fost lovit cu piciorul în abdomen, iar celălat a fost muşcat de mână. Totul s-a petrecut duminică la amiază, când pe parcursul unei acţiuni în trafic a poliţiştilor, şoferul a fost depistat pe Calea Victoriei, deplasându-se cu o viteză de 80 km/oră. După o urmărire ca-n filme pe mai multe străzi din municipiu, şoferul a oprit în faţa unei case, unde a coborât din maşină şi s-a îndreptat spre portbagaj de unde a vrut să scoată un anume obiect, moment în care poliţiştii au încercat să-l imobilizeze. La încercarea acestora, şoferul s-a întors şi l-a lovit pe primul poliţist în plex, iar pe al doilea l-a muşcat de mână.

„În data de 28.06.2015, în jurul orelor 12.00, doi agenţi de poliţie din cadrul Biroului Rutier Arad, au fost agresaţi pe o stradă din municipiul Arad, în timp ce imobilizau un conducător auto, care a fost, în prealabil urmărit pe mai multe străzi din oraş, întrucât a refuzat să oprească la semnalul regulamentar al acestora, urmare a faptului că a fost depistat în trafic, conducând un autoturism pe unul din bulevardele municipiului Arad, cu viteza peste limita legală”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad. Cercetarea vizează fapta nu persoana. Bărbatul respectiv este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad. Reprezentanţii IPJ Arad nu comentează incidentul, pentru că nu este de competenţa acestora.

Agenţii de poliţie s-au deplasat la spital pentru analize, şi pentru eliberarea certificatului Medicinei Legale, anume de câte zile de îngrijiri medicale e nevoie pentru recuperarea celor doi. În funcţie de zilele de îngrijire, se va stabili încadrarea juridică şi de câţi ani de închisoare este susceptibil agresorul, practic dacă este vorba de lovire sau vătămare corporală. În cazul în care este vorba de lovire, vorbim despre închisoare de la 6 luni la 3 ani, dacă e vătămare corporală, între 6 luni şi 6 ani de închisoare. Infracţiunea de ultraj este dintre cele mai grave şi constă în insultă, calomnie, amenințare ori alte acte de violență ori de vătămare corporală împotriva unui funcționar aflat în exercițiul funcțiunii. Maximul de gravitate este atins atunci când subiectul infracţiunii îndeplineşte calificarea de a fi magistrat, poliţist, jandarm sau alt militar. Deşi cazul nu are circumstanţe agravante, deoarece s-a petrecut pe timpul zilei şi infracţiunea nu a fost comisă cu intenţie, în sensul în care nu a fost comisă cu premeditare. O infracţiune gravă, care e socotită la nivelul tâlhăriilor şi violurilor. Ieşea mai bine dacă plătea amenda de viteză.

Claudia Gavra

Dacian Don

Recomandările redacției