Doi români au încercat să iasă din ţară cu un copil, prezentând la control paşaportul unui verişor

0
726

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat două persoane, o femeie si un bărbat, care au încercat să iasă din țară cu un minor folosindu-se de paşaportul unui alt copil.

În data de 11.08.2018, în jurul orelor 22.55, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-a prezentat pentru a ieși din țară, un tânăr, cetăţean român, pe numele B.B., în vârstă de 25 de ani, cu domiciliul pe raza judeţului Braşov, conducând un autoturism marca Volkswagen,  înmatriculat în Germania. Împreună cu acesta mai călătoreau două persoane – o femeie în vârstă de 37 de ani, pe nume G.S., şi un minor, cetăţean român, în vârstă de 6 ani, ambii având domiciliul pe raza judeţului Braşov”, a precizat comisar-şef de poliţie Beatrice Bondar, purtător de cuvânt al Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontiera Oradea.

La controlul de frontieră s-a constatat că sunt diferenţe de fizionomie între minorul prezent în punct şi fotografia aplicată în documentul de călătorie prezentat pentru acesta, motiv pentru care persoanele în cauză au fost duse la sediul instituției pentru verificări.

În urma cercetărilor efectuate, femeia a declarat că minorul prezent în punct, I.M., este fiul unei verişoare şi nu posedă un paşaport valabil pentru trecerea frontierei. Pentru a călători în afara graniţelor ţării, cele două persoane, B.B. şi G.S., au hotărât, cu acordul mamei copilului, să prezinte la controlul de frontieră paşaportul fiului lui G.S., care are o vârstă apropiată”, a adăugat comisar-şef de poliţie Beatrice Bondar.

În cauză, poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanelor mai sus menţionate, au întocmit acte de urmărire penală numitului B.B. pentru săvârşirea infracţiunilor de fals privind identitatea şi participare improprie la tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat si numitei G.S. pentru participare improprie la tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi complicitate la fals privind identiatea urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.