accident (4)O familie întreagă a ajuns, ieri dimineaţă, sub roţile unui TIR, pe şoseaua care face legătura între Arad şi Deva. Primele indicii arată că şoferul a adormit la volan şi a intrat pe contrasens. Bărbatul, soţia sa, de origine cubaneză şi fetiţa lor de doar zece luni au fost grav răniţi. Copila este în stare critică în urma impactului.
Accidentul a avut loc în jurul orei 7,30 în localitatea Cicir. Maşina în care se afla bebeluşul venea dinspre Deva şi se deplasa încet, în coloană. La un moment dat, şoferul a intrat pe contrasens. S-a izbit frontal de un TIR care venea dinspre Arad şi al cărui şofer i-a făcut semne disperate cu farurile să oprească. Totul a fost însă în zadar. „L-am văzut că vine spre mine şi am încercat să îl atenţionez. I-am făcut cu farurile dar nu am mai putut să îl evit. A intrat în plin în mine”, a povestit şoferul autotrenului implicat în accident.
Primii care au sărit să le acorde primul ajutor au fost ceilalţi şoferi aflaţi în trafic. „Eu eram în coloană mai în spate şi am ajuns aici imediat după producerea accidentului. S-a auzit izbitura foarte puternică şi ne-am gândit că a fost un accident. Când am ajuns în drept cu ei, am oprit imediat şi am mers să vedem dacă putem face ceva. Erau doi adulţi şi un copilaş în scaun, pe bancheta din spate. Cred că erau toţi inconştienţi aşa că am sunat la 112 şi am cerut ambulanţe şi descarcerarea pentru că nu îi puteam scoate de acolo”, a spus un martor care a ajuns la locul accidentului imediat după producerea acestuia.
Pompierii au scos răniţii   dintre fiarele contorsionate
În urma impactului, maşina intrată sub TIR a fost făcută zob şi aruncată pe liniile de tramvai. Pompierii s-au chinuit minute bune să scoată răniţii dintre fiarele contorsionate. „În urma unui apel la 112, am fost solicitaţi pentru descarcerarea victimelor unui accident rutier. Intervenţia a fost dificilă datorită poziţionării autoturismului pe liniile de rulare a tramvaielor”, a precizat George Pleşca, purtător de cuvânt al ISU Arad.
Poliţiştii au fost prezenţi la locul accidentului atât pentru dirijarea celorlalţi participanţi la trafic pe străzile din localitate, pentru a  nu se forma cozi, dar şi pentru efectuarea cercetărilor la faţa locului. „Din primele cercetări accidentul s-a petrecut din cauza oboselii la volan. Şoferul se pare că ar fi aţipit câteva secunde, a scăpat maşina de sub control, iar autoturismul s-a lovit de un TIR care circula regulamentar din sens opus”, a declarat inspector principal Constantin Crainic, din cadrul Poliţiei Rutiere Arad
Răniţii, toţi în stare gravă, au fost intubaţi şi transportaţi cu trei ambulanţe la spitalul din Arad. Medicii spun că fetiţa de doar zece luni a suferit o fractură craniană şi este în stare critică, mama sa a avut leziuni interne şi imediat după investigaţii a fost trimisă direct pe masa de operaţie, iar bărbatul, cu multiple leziuni a fost trimis de urgenţă, cu elicopterul SMURD la spitalul din Timişoara.
Surse din rândul apropiaţilor răniţilor spun că şoferul a stat la serviciu în cursul zilei de miercuri până seara în jurul orei 21. Aceasta este specialist IT la o firmă din Bucureşti şi crează programe pentru firmele de asigurări. Ajuns acasă, a încărcat maşina cu bagaje şi a pornit la drum. Avea de gând să îşi ducă familia într-o vacanţă de câteva zile la ski, dar drumul lor s-a întrerupt brusc la Arad.

Recomandările redacției