specialeAradul are reprezentanţi la Jocurile Europene de Vară „Special Olympics“ care au loc la Antwerp, Belgia, în perioada 9-21 septembrie. La olimpiada de la Antwerp participă peste 2.000 de sportivi Special Olympics, iar delegaţia Aradului îi va avea în centru pe doi tineri.

Aceștia sunt  Samuel Tofan (18 ani) de la Asociaţia Integra şi de Georgiana Bighescu (17 ani, elevă a Liceului Pedagogic „Dimitrie Ţichindeal”), voluntar Special Olympics. Cei doi arădeni vor participa la Summitul Tinerilor ce va fi organizat în cadrul Jocurilor Europene de Vară Special Olympics 2014. Cei doi tineri participanţi la oimpiadele speciale sunt hotărâţi să arate tuturor că „în România există oameni frumoși, oameni care sunt capabili să schimbe lumea”.

La aceste Jocuri Olimpice sunt peste 2.000 de sportivi Special Olympics din peste 50 de delegații, ce se vor întrece la 10 discipline sportive, arătând lumii potenţialul nelimitat pe care-l au persoanele cu dizabilităţi intelectuale. Competiția mai reuneşte peste 1.000 de antrenori, 4.000 de voluntari și peste 2.500 membri de familie. Aradul a mai fost reprezentat la olimpiade speciale.

Este vorba de Mara Oprea, fetiţa care suferă de dizabilităţi mentale, participantă la olimpiada internaţională de nataţie „Princesse Charlene“, organizată de Special Olympics Monaco, în luna martie a anului. Aceasta a reuşit să câştige medalia de argint şi să ocupe astfel locul II, la secţiunea pe 50 de metri.

Recomandările redacției