traficantiUn român şi un chinez au fost prinşi încercând să plaseze haşiş în municipiul Arad. Poliţiştii de la Crima Organizată Arad i-au prins în flagrant pe cei doi tineri care intenţionau să plaseze zece pachete cu droguri la o benzinărie de la intrarea în Arad.
Ambii tineri au primit mandate de arestare de 29 de zile.
„Două persoane au fost prinse în flagrant, de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Arad, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T. – B.T. Arad, în timp ce încercau să vândă aproximativ un kilogram de rezină de cannabis. Suspecţii au fost arestaţi preventiv”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, Ovidiu Liber.
Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Arad din cadrul B.C.C.O. Timişoara, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – B.T. Arad, au efectuat investigaţii cu privire la comercializarea de droguri de risc pe raza judeţului Arad.
Astfel, au fost identificaţi un tânăr de 23 de ani, din Buzău şi un bărbat de cetăţenie chineză, de 33 de ani, rezident în Bucureşti. Aceştia, în noaptea de 22 spre 23 aprilie, au fost prinşi în flagrant în timp ce încercau să comercializeze 924 de grame de rezină de cannabis.
În baza probatoriului administrat în cauză, s-a dispus reţinerea suspecţilor pentru 24 de ore, fiind ulterior prezentaţi Tribunalului Arad, cu propunere de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc, fapte prevăzute şi pedepsite de art.2 al.1 din Legea 143/ 2000. Pe numele acestora au fost emise mandate de arestare preventivă pentru 29 zile.
Claudia Gavra

Recomandările redacției