Doisprezece arădeni, pe podium la etapa de Endurocross de la Secaș – Brazii

0
228

(Foto: Bogdan Ciungara & Ovidiu Dașcău)

Andrei Boțoacă s-a impus la Clasa A în prima etapă a Campionatului Național Individual al României la Endurocross, ce s-a desfășurat sâmbăta trecută în județul Arad, la Secaș-Brazii. în organizarea clubului Lion Racing Team Arad, aducând punctajul maxim în dreptul său ți al clubului CSU Ştiinţa Bucureşti. Pe locul secund al podiumului clasei A s-a clasat Sergiu Grecu (Haita Deva). în timp ce locul al treilea i-a revenit lui Vlad Mihu, de la clubul Dirt Bike Baia Mare. Cele 10 ture realizate de cei trei sportivi fruntași ai clasei au fost parcurse cel mai rapid în 2h 44m 36s de Andrei Boțoacă, ocupantul locului secund, Sergiu Grecu având o întârziere mică, de numai 34 de secunde față de acest timp, dacă este să ne raportam la distanța totală a competitiei.
Clasa B a fost câştigată „la mustață” de Costin Viorel Radu (Ride Competition Timisoara), care a trecut linia de sosire cu doar o secundă mai repede decât Eduard Hegyi (Master Bike Cluj). Primul arădean apărut în clasamentele finale este George Leric, de la Hard Enduro.
Apoi, Cătălin Hutopila (Hard Enduro Arad) a fost singurul sportiv de la clasa C,  care s-a clasat cu 9 ture rea­lizate, câstigând prima etapa în fața sportivilor Daniel Petrean (Lion Ra­cing Team Arad) și Șerban Penu (CSM București). În fine, competiția rezervată veteranilor a fost câștigată de italianul Andrea DiMartino de la Master Bike Cluj, care s-a impus în fața lui Constantin Roth (Sibiu Racing Team) și a cole­gului său de echipă, Marian Săceanu.
La categoria motoarelor cu 4 roți, Răzvan Mocuța (Lion Racing Team Arad) s-a dovedit cel mai rapid pilot de la aceasta etapă, parcurgând cele 7 ture de concurs în 2h 18m 34s. Cu acest timp, Mocuța a câștigat atât clasa Quad Pro, cât si competiția ge­nerală a tuturor claselor. Pe locul al doilea, la Quad Pro s-a clasat colegul său de echipă, Sebastian Bodea, în timp ce pe locul al treilea s-a clasat Csaba Lorincz (Ditriders Ditrău).
La ATV Pro s-a impus cu aproape un minut diferență Radu Lungu, devansându-i pe Cătălin Mocuța (locul 2) și Adrian Sima (locul 3), toti trei reprezentând culorile clubului Lion Racing Team Arad.
Denis Iacob și-a trecut victoria clasei Quad Hobby în palmares, câștigând cu numai câteva secunde în fața lui Marius Sitov (Sibiu Racing Team) si a fratelui sau Marco Iacob (Lion Racing Team Arad), în timp ce clasa ATV Hobby a fost câștigată de Levente Horvath, tot de la Lion Racing Team Arad. Podiumul acestei clase a fost completat de Ioan Gageu (Lion Racing Team Arad) și Viorel Deneș (Master Bike Cluj).
În acest weekend, e rândul orașului Sebiș să fie centrul întrecerii de Enduro Clasic. În cele două zile, motocicletele și ATV-urile înscrise în competiție vor parcurge în jur de 250 de kilometri. Pentru ziua de duminică e programată și o demonstrație chiar în centrul orașului de pe Crișul Alb, susținută de o echipă enduro din Ungaria, ce va avea și un stand special la fața locului.

motoplesc1-1

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.