Doliu în fotbalul arădean: Ionuț Popa s-a stins din viață în această dimineață

0
577

Fotbalul arădean s-a despărțit de cel mai bun antrenor al său din ultimele decenii. Internat pe secția ATI a Spitalului Clinic Județean încă de acum 16 zile, după ce a suferit un stop-cardiorespirator, Ionuț Popa (67 de ani) a decedat în această dimineață. În jurul orei 8, inima sa a încetat din nou să mai bată, medicii au făcut eforturi să-l stabilizeze din nou, dar 55 de minute mai târziu „Mister” avea să ne părăsească definitiv.

Figură carismatică, un tehnician de mare valoare, Popa a fost nevoit să se retragă treptat din lumea fotbalului datorită problemelor de sănătate descoperite la începutul anului trecut. După ce a umblat la medici din țară, Timișoara, Cluj, Iași sau București, dar și din străinătate, „Mister” a aflat că are o tumoare inoperabilă în spatele ochiului, iar de atunci a trecut prin tratatamente specifice. Ultimul dintre ele l-a început în luna mai, dar, din câte se pare, corpul său nu a fost destul de puternic să-l ducă la bun sfârșit.

Născut pe 17 aprilie 1953, la Săvârșin, În cariera sa, Ionuț Popa a antrenat echipele Metalul Ineu, Zădăreni, Strungul Arad, UTA Arad, Motorul, Telecom, Pecica sau Indagrara. A revenit și a promovat în Liga 1 cu UTA, apoi a trecut la FC Bihor, Jiul Petroșani, Politehnica Iași, CSMS Iași, CS Mioveni, Național Sebiș, Șoimii Pâncota și ACS Poli Timișoara. Ultima echipă pe care a condus-o a fost și cea din orașul său, UTA, pe care a preluat-o în aprilie 2018 și de care s-a despărțit oficial în iunie 2019.

Ultimul meci în care Ionuț Popa a stat pe bancă la UTA a fost cel cu ACS Poli, fosta sa echipă, la Arad, pe 9 martie 2019. UTA s-a impus cu 2-1.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.