Veste tristă pentru presa românească. Alexandru Sassu, fost sef la TVR, s-a stins din viață la vârsta de 66 de ani. Acesta a participat activ la Revoluția din decembrie 1989. Mai mult decât atât a fost considerat unul dintre liderii baricadei și al grupului care a ocupat în 22 Decembrie sediul CC al PCR, conform Fanatik.ro

Sassu a intrat în politică imediat după acest moment și a  fost ales deputat în legislatura 1992-1996, în județul Brăila pe listele Partidului Democrat. În legislatura 1996-2000 a fost deputat PD de București.

În legislatura 2000-2004 a ajuns deputat de Timiș, ales de asemenea pe listele PD. De remarcat că până în 2003, Sassu a fost și vicelider, apoi lider al grupului parlamentar PD din Camera Deputaților.

În același an, ca urmare a deciziei conducerii PD de a trece la o orientare politică de dreapta, a părăsit Partidul Democrat împreună cu Bogdan Niculescu-Duvăz.

În legislatura 2000-2004, Alexandru Sassu a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Statul Israel, Regatul Suediei și Bulgaria.

În iunie 2007, a fost validat de camerele reunite ale parlamentului pentru funcția de membru în Consiliul de Administrație și Director General ca interimar.

Începând cu data de 2 septembrie 2007, Sassu a fost confirmat oficial în funcția de Președinte-Director General al companiei publice de televiziune, SRTV , Televiziunea Română, fapt care s-a lovit de nemulțumirea lui Traian Băsescu, președintele României.

De menționat că după ce a plecat din funcția de Președinte-Director General al SRTV, a condus mai multe companii private de media, conform Fanatik.ro.

„Colaborarea mea cu SRTv a avut la bază o înţelegere privind redresarea reală şi solidă a acestei instituţii. Înţelegerea prevedea ca, împreună cu preşedintele director general al SRTv să depun toate eforturile pentru a creiona un proiect viabil şi sustenabil care să facă posibilă redresarea SRTv”, a notat acesta în demisie, conform sursei citate.

De asemenea, în ultima parte a vieții, acesta s-a făcut remarcat ca analist politic, fiind deseori invitat în platourile televiziunilor.

 

 

Recomandările redacției