Anunţul morții a fost făcut de Uniunea Scriitorilor din România,  Filiala Craiova:  “Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Craiova deplânge trecerea în nefiinţă a colegului nostru Nicolae Pârvulescu, distins profesor, istoric literar şi scriitor de talent. Sincere condoleanţe familiei îndoliate! Dumnezeu să-l odihnească!”, conform realitatea. net.

Născut pe 10 iulie 1942 în comuna Sălcuța – Dolj, Nicolae Pârvulescu a fost absolvent al Facultății de Limba şi Literatura Română a Universităţii din Bucureşti (1960-1965), unde i-a avut profesori pe Tudor Vianu şi George Călinescu.

A fost inspector şcolar de limba şi literatura română în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, iar din 2007 a devenit membru al Uniunii Scriitorilor din România.

Nicolae Pârvulescu a debutat editorial cu romanul  “Aniversare” (1982), urmat de “Fotoliul vacant”, primul volum a apărut în 1986, iar al doilea în 1990. În 1995 a publicat un volum de Exerciţii gramaticale pentru examenele de admitere, iar în  2017 “Academie Agramată”.

Zeci de generaţii de elevi l-au apreciat, îndrăgit, l-au avut ca model pe profesorul Nicolae Pârvulescu, datorită modului de predare captivant, a spiritului său enciclopedic, cât şi prin prisma poveştilor savuroase cu care-şi delecta clasele, potrivit Cuvântul Libertății.

 

Recomandările redacției