Domeniul frumosului: efectele ireversibile ale pandemiei pentru saloanele din Arad

0
397

Am dezbătut în lung şi-n lat impactul pandemiei în majoritatea domeniilor ce ne înconjoară. Dar cum rămâne cu saloanele de înfrumuseţare?

Am decis să aducem în discuţie şi această ramură. Pentru că depindem unii de alţii şi pentru că e un cerc vicios, care, inevitabil, ne afectează pe toţi.

Educaţia, economia, agricultura, piaţa imobiliară, dar şi nu numai, au avut de suferit mult în urma pandemiei cu Covid-19. La fel a fost şi cu saloanele de înfrumuseţare din Arad. Majoritatea domeniilor date suportă până în prezent consecinţele coronavirusului. 

Pandemia a avut un impact major şi în industria beauty, ceea ce se răsfrânge asupra lucrătorilor până în momentul de faţă.

Mai multe persoane ce lucrează în sfera dată au fost amabile să ne răspundă la câteva întrebări.

Adriana, care lucrează ca nail artist la un salon din Arad, pe un post închiriat, ne-a spus că în primăvara anului 2020, saloanele din Arad au fost închise în perioada 15 martie – 15 mai. 

„Din fericire, am avut parte de șefi înțelegători, nimeni nu a renunțat la job și am încercat să ne încurajăm unii pe alţii în această perioadă neagră.”, a spus Adriana.

Valencia lucrează la un salon din Arad şi e specializată pe coafuri, aceasta ne-a mărturisit următoarele:

„A fost greu să găsim în acea perioadă măşti şi produse de dezinfectat. Plus la asta mai erau şi la un preţ deloc neglijabil în primăvară, însă am respectat întocmai măsurile de precauţie.”

În urma discuţiilor, am aflat cât de greu le este persoanelor din domenilul frumuseţii să lucreze 8-10 ore pe zi cu masca pe faţă şi cu mănuşi.

„A fost și este o perioadă grea pentru toată lumea, deoarece la început, clienților le era frică să iasă din casă, deși regulile de igienă erau respectate, și datorită faptului că mulți dintre ei au rămas fără un loc de muncă. Scăderea numărului de clienți a venit și în urma anulării evenimentelor, atât pentru noi, în special pentru specializarea Cosmetică și make-up, hairstyle, cât și pentru cei din industria HoReCa.” , a adăugat Adriana. 

Majoritatea persoanelor cu care am discutat, ne-au mărturisit că trăiau de pe o zi pe alta în frică şi stres, fiindcă anume domeniul frumosului putea azi să se deschidă şi mâine să fie închis din nou.

În timpul pandemiei, când practic totul era închis, Adriana a spus că :

 „După multe zile petrecute în stres, frică și neputință, mi-am adunat forțele și am făcut ce știu mai bine, am pictat pe șabloane, am exersat, mi-am dezvoltat și mai mult partea acesta care mi-a adus și mai multe beneficii după. Asta a fost activitatea care m-a scos din panica cauzată de pandemie. „

 Mihaela, a menţionat că : „ Acum e mai bine, lucrăm, clienţii încep să revină în saloanele noastre, dar totuşi încă e greu.”

„Încet, încet lucrurile parcă încep să își revină, asta sperăm cu toții, dar încă mai e sentimentul de frică și incertitudine pentru ziua de mâine.”, a mai zis Adriana.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.