Domeniul Regal Săvârșin va putea fi vizitat din luna mai

0
339

Familia Regală anunță că Domeniul Regal Săvârșin va fi deschis publicului, începând din luna mai. De la  1 mai 2021, Satul Regal și Parcul Regal Săvârșin va putea fi vizitat până la 1 octombrie, în fiecare săptămână, sâmbăta și duminica, între orele 9-18. Vizitarea parcului se face în prezența unui ghid. Grupuri organizate pot vizita domeniul și în restul lunilor anului, precum și în alte zile ale săptămânii, dacă solicită în prealabil, pe e-mail sau telefonic, o vizită specială.

Castelul a fost construit între anii 1650 – 1680 de către familia Forray. În noiembrie 1781, răsculatii lui Horea, cărora li s-au alaturat iobagii de pe domeniul Săvârsin,au dat foc castelului și bisericii romano – catolice de pe domeniu.

 Lucrările de restaurare începute în 2007, au fost finalizate în anul 2015 și au readus proprietăţii farmecul de dinainte de 1947. Proiectele de la Săvârșin au privit renovarea, cu materiale și metode originale, a clădirii, refacerea arhitecturii și a neprețuitei colecției de arbori ai parcului.

Săvârşinul este locul în care Familia Regală se simte acasă, locul în care și-au petrecut sărbătorile Regele Mihai şi Regina Ana. Majestatea Sa Margareta şi Principele Radu se simt ataşaţi de această zonă şi de oamenii de aici. Castelul Regal de la Săvârşin găzduiește anual Festivalul naţional de literatura „Dorel Sibii”, aflat sub înaltul patronaj al Majestății Sale Margareta, precum și sărbătorile tradiționale de Crăciun și Anul Nou. Tot la Săvârșin au loc competiții sportive cu caracter național, cum a fost „Cupa Satelor la Oină”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.