Două femei din Republica Dominicană au încercat să iasă ilegal din ţară folosindu-se de documente spaniole falsificate, pentru care au declarat că au plătit câte 500 de euro fiecare.

În data de 03.03.2016, la ora 04.40, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac – Nagylak, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, conducând un autoturism marca Opel, Ludovic B., în vârstă de 49 de ani din judeţul Arad. În autoturism călătoreau două femei care s-au legitimat cu două paşapoarte turistice eliberate de autorităţile spaniole. Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că în documentele prezentate la control au fost înlocuite fotografiile persoanelor titulare ale acestora, motiv pentru care cele două persoane au fost conduse la sediul P.F. pentru cercetări. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că este vorba de două femei din Republica Dominicană, în vârstă de 38 respectiv 39 de ani, care intraseră legal în România.

Cele două femei au declarat că doreau să ajungă în vestul Europei şi au obţinut documentele falsificate contra sumei de 500 de euro fiecare de la o persoană a cărei identitate nu o cunosc. „Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanelor în cauză şi au întocmit acestora actele de urmărire penală pentru săvârşirea  infracţiunilor de uz de fals, fals privind identitatea şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun”, a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad, comisar-şef Daniel Iancu.

Recomandările redacției