Preşedintele SUA se tratează cu un cocktail de anticorpi produs de compania Regeneron. Dr. Radu Ţincu spune că, în cazul în care eficienţa va fi dovedită de studii ulterioare, acesta este un tratament pentru cauza bolii. Cocktailul nu e lipsit de riscuri, notează Mediafax. Cocktailul de anticorpi sintetici pe care l-a luat preşedintele Donald Trump a surprins pe toată lumea, mai ales că acest tratament nu se află în schemele oficiale anti-Covid din SUA şi nici din Europa.

Preşedintele a primit acest cocktail de anticorpi pentru că ar putea fi singurul tratament care poate lupta direct împotriva capacităţii virusului de a se replica în organism, ceea ce nu face niciun alt medicament „aruncat” până acum în lupta anti-Covid. Rezutatele studiului preliminar făcut de compania Regeneron s-au dovedit a fi promiţătoare pe 275 de pacienţi deocamdată, dintr-un total de 1000 înscrişi. Cocktail -ul Regeneron include pe de o parte un anticorp monoclonal care vizează proteina spike pe care virusul o foloseşte pentru a fora în celulele sănătoase şi pe de alta un alt anticorp care vizează o altă parte a coronavirusului. Cu doi anticorpi, speranţa este de a opri replicarea virală, pe când încă organismul nu reuşeşte să facă asta. Tratamentul primit de Trump nu este însă lipsit de riscuri.

Preşedintele Trump a luat deja antiviralul Remdesivir, aprobat oficial de FDA-ul american, dar şi alte substanţe. „Este vorba despre melatonină, sunt şi aici studii care arată faptul că melatonina ar avea anumite efecte protective, alături de vitamina D, ea fiind un element care se pare că modulează capacitatea virusului de a infecta celulele umane, iar o cantitate suficient de mare de vitamina D în terapia zilnică reduce capacitatea virusului de penetrabilitate intracelulară”, a spus Radu Ţincu, medic de ATI. În plus, preşedintele Trump mai primeşte şi zinc, acesta fiind un element important în buna funcţionare a sistemului imunitar.

Recomandările redacției