Procurorul general al statului New York, Eric Schneiderman, susţine că Trump s-a folosit de statutul de vedetă pentru a atrage studenţi la şcoala sa de investiţii, Trump Entrepreneur Initiative, cu promisiunea că miliardarul ar fi implicat în elaborarea programei şcolare şi în recrutarea instructorilor, potrivit CNN.

 

„Monetizând statutul de vedetă, Trump a apărut în mai multe spoturi publicitare, cu promisiuni false, pentru a convinge oamenii să plătească zeci de mii de dolari pe care nu îi aveau pentru cursuri pe care nu le-au mai primit”, a declarat Schneiderman într-un comunicat preluat de CNN.

Procurorul solicită 40 milioane de dolari de la Trump, banii reprezentând amenzi şi sumele necesare pentru despăgubirea persoanelor înscrise la cursurile promovate de miliardar.

Trump a reacţionat pe Twitter, calificându-l pe Schneider drept „categorie uşoară”. El susţine că 98% dintre studenţii care au urmat cursurile au fost mulţumiţi.

Avocatul lui Trump, Michael Cohen, totodată vicepreşedinte executiv la Trump Organization, a declarat că procesul „nu are niciun fundament şi nu reprezintă decât publicitate ieftină, folosită de Schneiderman pentru a distrage atenţia de la performanţele proaste pe care le-a avut în funcţie”.

Trump Entrepreneur Initiative a fost redenumită în 2010 din Trump University, după ce autorităţile au interzis utilizarea termenului „universitate” fără autorizaţiile şi avizele aferente. Investigaţia procurorului general a început în anul 2011 şi se referă la mai multe companii care oferă servicii de educaţie.

Un grup de foşti studenţi din California au acţionat de asemenea în justiţie şcoala lui Donald Trump pentru reclamă falsă. Într-un proces colectiv început în 2010, studenţii susţin că au fost convinşi, prin promisiuni false, să cheltuiască mii de dolari pe workshop-uri şi mentorat.

Şcoala lui Trump oferă cursuri de imobiliare, managementul activelor, antreprenoriat şi acumularea averii. Preţurile pornesc de la aproximativ 1.500 de dolari pentru un workshop de 3 zile şi ajung la 35.000 de dolari pentru un pachet complet.

Pentru promovare, instituţia se bazează în principal pe numele patronului, şi nu pe rezultatele obţinute. Cu o avere estimată la 3,2 miliarde de dolari, Trump este pe locul 128 în topul Forbes al miliardarilor americani.

 

 

Recomandările redacției