Preşedintele SUA, Donald Trump, se teme cel mai mult să îl aibă adversar pe fostul vicepreşedinte Joseph Biden în scrutinul prezidenţial din anul 2020, afirmă consilierii actualului lider de la Casa Albă, conform Mediafax.
Consilierii preşedintelui declară că Joseph Biden este politicianul democrat de care Donald Trump se teme cel mai mult în perspectiva scrutinului programat în anul 2020. În plus, Trump este preocupat să nu piardă alegerile în statul Pennsylvania.
„Calculele electorale ale lui Donald Trump se axează, pe de o parte, pe cât de slabi sunt percepuţi potenţialii candidaţi ai Partidului Democrat, inclusiv Bernie Sanders ori Elizabeth Warren, iar, pe de altă parte, pe adversarul care ar putea deveni atractiv pentru baza sa electorală, formată în principal din angajaţi de rasă albă”, explică sursa citată.
Potrivit consilierilor lui Donald Trump, fostul vicepreşedinte Joseph Biden este un politician care conferă autenticitate, este confortabil în persoana sa, se descurcă bine în campania electorală, rezistă criticilor dure şi ripostează.
Joseph Biden, în vârstă de 75 de ani, a evocat posibilitatea de a candida în scrutinul pentru desemnarea candidatului Partidului Democrat la funcţia de preşedinte, dar decizia privind candidatura va fi luată ţinând cont de raţiunile familiale. Apropiaţii lui Joe Biden îl consideră un potenţial candidat care este puternic pentru că nu are nimic de pierdut.

Recomandările redacției