Donald Trump spune că pretinsele sale interese financiare în Arabia Saudită sunt fake news

0
395

„Vreau să se consemneze că nu am niciun fel de interese financiare în Arabia Saudită (sau în Rusia). Orice sugestie că aș avea astfel de interese este Fake News (și sunt multe știri false)”, a scris Donald Trump, pe Twitter.

Președintele american Donald Trump spune, în contextul unei poziții inconsecvente pe care a avut-o în cazul morții jurnalistului Jamal Khashoggi în consulatul din Istanbul, că nu are niciun fel de interese financiare în Arabia Saudită.

Președintele Donald Trump a apărat Arabia Saudită și a avertizat împotriva unei judecăți pripite în cazul jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, după ce el însuși a amenințat săptămâna trecută Regatul cu o ”pedeapsă drastică” dacă se confirmă că jurnalistul a fost ucis în consulatul de la Istanbul.

Liderul de la Casa Albă a făcut aceste declarații, în contextul în care secretarul său de stat, Mike Pompeo, se îndreaptă spre Turcia pentru a-l întâlni pe președintele Recep Tayyip Erdogan.

Jurnalistul saudit Jamal Khashoggi ar fi fost decapitat în sediul consulatului Arabiei Saudite din Istanbul după ce a fost torturat, fiindu-i tăiate degetele, potrivit presei turce care citează oficiali din anchetă care ar fi ascultat inregistrarea audio a execuției.

Potrivit Washington Post, Ankara a anunţat SUA că deţine înregistrări audio şi video care arată cum Jamal Khashoggi a fost „interogat, torturat, apoi ucis” în interiorul consulatului, iar ulterior trupul său a fost dezmembrat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.