În primăvara acestui an, Biblioteca Judeţeană arădeană a fost contactă de Dan Marciuc, preşedintele asociaţiei socio- culturale „Deşteaptă-te române!”, înfiinţată la Casaleone, care îşi are în prezent sediul chiar în Verona, Italia. Motivul contactării bibliotecii arădene a fost dorinţa asociaţiei de a fi sprijinită cu o donaţie de cărţi în limba română, motiv pe care echipa Bibliotecii l-a luat în serios, actul de donaţie concretizându-se zilele trecute, cu sprijinul arădenilor.

„Cererea compatrioţilor noştri stabiliţi departe de casă a fost urmată de apelul nostru înspre arădeni, apel care s-a concretizat într-o frumoasă colectă de cărţi. Astfel, domnul Marciuc a intrat, la data de 7 august 2014, în posesia unui număr de 1.230 de unităţi de bibliotecă (proces – verbal nr. 634/07.08.2014), care pot fi, cu siguranţă, un bun început în alcătuirea unei biblioteci a comunităţii de români din Verona”, spune  Lucia Bibarţ, responsabilă P.R. la Biblioteca Judeţeană „Alexandru D. Xenopol” Arad.

Colecţia de carte trimisă are caracter enciclopedic şi este formată din opere din literatura română şi universală.

Se cuvine, deci, să vă mulţumim pentru promptitudinea suportului dvs., stimaţi conorăşeni, şi să vă informăm că donaţia constituită prin generosul dumneavoastră aport este deja la îndemâna românilor din Italia! Membrii asociaţiei «Deşteaptă-te române!» merită respectul şi sprijinul nostru, în continuare, pentru lăudabilul şi anevoiosul lor efort de a-şi conserva limba, obiceiurile şi tradiţiile, de-a nu-şi uita originile”, conchide Lucia Bibarţ.

Recomandările redacției