Donație: peste 500.000 doze de vaccin din România în Egipt

0
198

Departamentul pentru Situații de Urgență prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, a primit din partea Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgență al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS, solicitarea autorităților din Egipt  pentru acordarea de asistență internațională, având în vedere susținerea eforturilor de combatere a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Astfel, Guvernul României a decis acordarea unui ajutor umanitar, cu titlu gratuit, a 525.000 doze de vaccin AstraZeneca, aflate în rezerva Ministerului Sănătății. Dozele de vaccin anti COVID-19, reprezintă numărul de doze achiziţionate de Ministerul Sănătăţii şi livrate de către Compania AstraZeneca, prin Acordurile-cadru încheiate de către Ministerul Sănătăţii cu Comisia Europeană.

Transportul  se va realiza cu sprijinul Ministerului Apărării Naționale, cu o aeronavă C-27 J Spartan, aflată în dotarea Forțelor Aeriene Române.

La misiune va participa un ofițer din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, însărcinat cu responsabilitatea de a menține legătura cu autoritățile egiptene.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.