Donca: „A contat mai mult Balul decât locul 2 vs. Stupar: „Sunt mândru de băieții mei””

0
225

Din pretendentă la titlul neoficial de Campioană de Toamnă, Unirea Sântana a reușit „performanța” să termine pe locul 4 turul de campionat. Echipa ce i-a administrat Cermeiului un sever 6-1 a fost de nerecunoscut în fața puștilor UTA-ei, întăriți cu Dumitru Copil, suspendat în Liga a 2-a.
La finalul disputei încheiate cu succesul „alb-roșiilor” cu 2-1, Dinu Donca a fost tranșant:„A câștigat echipa mai bună, nu are are rost să ne ascundem după deget. Nu am avut nicio ocazie, nu am fost primii la minge, dar nu fizic am pierdut meciul. Noi am venit cu pieptul în față, le-am spus toată săptămâna să nu facem asemenea greșeli. Am bătut Cermeiul cu 6-1 și iată ce se întâmplă acum. Am pățit la fel și după ce am bătut pe Pecica anul trecut, imediat am pierdut la Șofronea. Am spus că jucăm împotriva unor copii, dar nu mă așteptam la așa ceva, nu am câștigat niciun duel în nicio zonă, nici în atac sau apărare. Când nu ai ocazii de poartă, nu ai cum să câștigi meciul, nici egalul nu era echitabil. Asta nu înțeleg băieții, suntem sus dar mereu dăm cu bâta în baltă. Am pierdut cu Mailatul care nu a mai bătut pe nimeni, iar astăzi ne-a bătut o echipă de copii. În afară de Copil, nu a mai venit nimeni de la prima echipă. Să avem și 1-0 acasă și să pierdem, e inadmisibil. Din păcate, unii jucători ai mei nu s-au pregătit de acest meci. Pentru ei a contat Balul Bobocilor de aseară, decât locul 2 în clasament”, a punctat antrenorul „uni­riștilor” la ora 13. Trei ore mai târziu, Donca avea să afle că în cazul unei victorii cu UTA II Șiria echipa sa ar fi fost campioană de toamnă în Liga a 4-a Arad.
Dan Stupar și UTA II și-au luat revanșa după înfrângerea de anul trecut, când arbitrul Ilea făcea praf meciul de la Sîntana, lăsându-se cu eliminări de-o parte și de cealaltă, declarații aprige și un succes al gazdelor cu 3-2. „Am și uitat acel meci, pur și simplu îmi doream ca acești copii să culeagă roadele muncii lor. Puteam să jucăm cu orice altă echipă, ambiția noastră era aceeași. Menirea noastră este să rodăm fotbaliști pentru prima echipă și implicit să le dăm încredere tinerilor. Astăzi, copiii s-au autodepășit, au făcut o partidă foarte bună și am învins meritat una dintre echipele puternice ale campionatului. Am fost superiori la toate capitolele, deși mi-era puțin frică de precipitarea ce putea apărea pe final datorită lipsei de experiență. Dar, a fost totul bine, sunt mândru de băieții mei, mai ales că acest succes l-am reușit fără a primi întăriri de la prima echipă, exceptându-l pe Mitruț (n.a. Copil). Cred că am demonstrat că ne facem cum putem mai bine treaba, respectând cerințele clubului”, a precizat Dan Stupar, antrenorul „satelitului” celor de la UTA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.