Dorel PopaDorel Popa, fost primar  al Aradului, a decedat în această seară în urma unui infarct, decesul fiind înregistrat de Spitalul Judeţean. Eforturile medicilor de a-l resuscita au fost zadarnice.

Dorel Popa s-a născut în 29 August 1954. A fost consilier local, apoi primar al Aradului între 2000 şi 2004. Posterior, în 2012, candidat din partea USL pentru un post de senator pe colegiul 3 Arad. Dorel Popa a fost, printre altele, şi pastor fondator al bisericii baptiste Maranata.

Vom reveni cu amănunte.

Redacţia „Glasul Aradului” prezintă condoleanţe familiei îndurerate!

UPDATE: Se pare că Dorel Popa ar fi susţinut astăzi o predică excepţională, de 45 de minute la  biserica baptistă din Ususău.

S-a întors acasă pe la 18.30 fără a da semne că s-ar simţi rău, însă după ora 20 a căzut şi s-a lovit la cap. Soţia sa, de profesie medic, a fost  cea care a sunat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

Fostul primar a fost luat pentru a fi dus  la  Unitatea Primire Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, însă în ciuda manevrelor de resuscitare, care au durat aproape o oră, acesta nu a mai putut fi salvat. Conform medicilor, decesul a survenit în ambulanţă, în jurul orei 22.45.

UPDATE 2:

Dorel Popa a prezentat şi înainte probleme cardiace, iar în cursul zilei de sâmbătă, acesta a acuzat dureri puternice în zona pieptului. Ziua de duminică a fost însă una normală, chiar fericită pentru fostul primar.

Zeci de mesaje de condoleanţe sunt postate, la această oră târzie, pe reţelele de socializare.

„Dumnezeu să-l odihnească cu cei drepți.
Poate nu am împărtășit întotdeauna aceleași idei despre treburile Aradului, dar întotdeauna am găsit în Dorel Popa un om al dialogului și un spirit cu adevărat fair-play. A fost un Domn — lucru rar întâlnit în zilele noastre. Aradul pierde un fost primar, o personalitatea, care — cred eu — ar mai fi avut multe de spus în viața Cetății.
Condoleanțe familiei”, a scris, pe Facebook, Claudiu Cristea, fost consilier municipal.

Serviciul oficial de priveghi va avea loc miercuri şi joi, de la ora 19, la biserica Maranata. 

Slujba de înmormântare va avea loc vineri, de la ora 12, la aceeaşi biserică.

Dorel Popa va fi înmormântat apoi la cimitirul Eternitatea. 

Recomandările redacției