prmDegringolada şi incertitudinea continuă în cadrul Partidului România Mare. După ce gruparea din jurul lui Gheorghe Funar a decis eliminarea din funcţia de preşedinte a lui Corneliu Vadim Tudor şi organizarea unui congres în 27 iulie, efectele se simt şi în filiala arădeană. Astfel, Dorin Filip – fost preşe­dinte al filialei a primit funcţia de interimar, în timp ce Nicu Cojocaru (apropiat al grupării lui Vadim Tudor) a fost eliberat din funcţie.
Dorin Filip a mai condus destinele filialei arădene a PRM din 2009 până în 2012, cu o întrerupere de o lună de zile. Acesta ne-a declarat că a fost contactat, în urmă cu câteva zile de către Gheorghe Funar pentru a se reîntoarce în partid şi a prelua preşedinţia filialei arădene. Filip a acceptat, astfel că Biroul Permanent a decis eliberarea din funcţie a lui Nicu Cojocaru şi numirea lui Dorin Filip. „Am fost contactat telefonic de către domnul Gheorghe Funar şi mi s-a propus să revin în partid şi să mă ocup de filială. Am acceptat şi sunt decis să mă înham la o nouă muncă”, ne-a declarat Dorin Filip.
Conform documentului emis de către Biroul Permanent (for nerecunoscut de Vadim Tudor) urmează ca Dorin Filip să reorganizeze filiala şi în termen de şase luni să convoace Conferinţa Judeţeană de Alegeri şi Dare de Seamă. „În următoarele zile voi convoca consilierii locali ai partidului, preşedinţii de organizaţii şi vom alege cele 20 de persoane care vor participa la Congresul PRM din data de 27 iulie”, a mai spus Dorin Filip.
Pe de altă parte, reprezentanţii grupării „Vadim” din Arad spun că decizia de revocare a lui Nicu Cojocaru este nestatutară, la fel şi numirea lui Dorin Filip. Cum Nicu Cojocaru este plecat în această perioadă din ţară, l-am contactat pe Valer Capragiu, vicepreşedinte al filialei. Acesta susţine că gruparea din jurul lui Funar nu este statutară şi ca urmare nu recunoaşte nici numirea lui Filip. „Situaţia este una care nu ne face bine. Nu am primit niciun fel de document vizavi de schimbarea preşedintelui, iar actele de care vorbiţi dumneavoastră sunt false. Noi avem congresul în octombrie, nu în iulie. Nu ştiu ce se va întâmpla pe viitor, cred că doar instanţele de judecată vor face lumină. Doar aşa se va stabili care este de fapt conducerea reală a PRM”, ne-a declarat Valer Capragiu.

Recomandările redacției