dorinelAntrenorul Dorinel Munteanu a preluat conducerea tehnică a echipei Astra, el semnând, miercuri, conform unor surse din cadrul clubului giurgiuvean, un contract valabil trei luni cu opţiune de prelungire.
„Astăzi, antrenorul Dorinel Munteanu a ajuns la un acord cu clubul Astra pentru preluarea echipei noastre. Acesta va semna contractul, la Giurgiu, apoi va conduce primul antrenament şi va fi prezentat oficial, într-o conferinţă de presă. Îi urăm mult succes pe banca Astrei!”, a anunţat gruparea giurgiuveană, pe contul oficial de Facebook, fara a preciza durata înţelegerii.
Munteanu, care îl înlocuieşte pe ucraineanul Oleg Protasov, va avea ca obiectiv clasarea pe un loc care să asigure formaţiei giurgiuvene parti­ciparea în ediţia viitoare a Ligii Europa. El este al treilea antrenor al formaţiei Astra din acest sezon după Daniel Isăilă şi Oleg Protasov.
Dorinel Munteanu a condus ultima oară formaţia FK Qabala, din Azerbaidjan, de unde a demisionat la 4 decembrie. În cariera sa, tehnicianul în vârstă de 46 de ani a mai antrenat formaţiile CFR Cluj, FC Argeş Piteşti, FC Vaslui, Universitatea Cluj, Steaua, Oţelul Galaţi, Dinamo, Mordovia Saransk şi Kuban Krasnodar.
Ucraineanul Oleg Protasov a fost demis, luni, din funcţia de antrenor principal al echipei Astra Giurgiu, conducerea grupării luând decizia rezilierii contractului tehnicianului ca urmare a rezultatelor slabe din ultima perioadă.
După 19 etape, Astra Giurgiu ocupă locul 5 în clasamentul Ligii I, cu 32 de puncte, la 12 puncte de liderul Steaua.

Recomandările redacției