Dorința magică din noaptea de Anul Nou

0
381

Noaptea de Anul Nou este, fără îndoială, pentru fiecare dintre noi, un timp special, cu o mare încărcătură afectivă, pe care îl înnobilăm cu bucuria, cu speranţa, cu încrederea pentru un nou început.
Întâmpinarea Anului Nou este reper al unei perioade în care omul, ca individ, şi colectivităţile se înnoiesc, când spiritele malefice erau alungate, făcând loc fertilităţii, belşugului şi bucuriei.
Suntem, devenim ceea ce gândim, ceea ce manifestam, ceea ce simţim. Chiar dacă noaptea de Anul Nou este, adeseori, ca urmare a unor stereotipii, doar prilej pentru ospăţ şi multă agitaţie şi gălăgie, rămâne un spaţiu al libertăţii interioare în care putem aşeza dorinţele, valorile, ierarhiile noastre, pentru a le da viaţă.
M-am obişnuit ca în noaptea de Anul Nou, să-mi pun o dorință și nu sunt singura care face asta.
Printre cumpărăturile și pregătitul me­sei de Revelion, cu toții ne gândim cu mai multă sau mai puțină bucurie la anul care se sfârșește și la ceea ce am realizat sau nu pe plan personal și profesional. Și imediat, ne fuge gândul la ceea ce ne dorim pentru anul care vine. Indiferent ce vrem să schimbăm în viața noastră, sperăm să fie ceva care să ne aducă satisfacții. Ca să reușim să trecem de la vis la realitate, bine ar fi să ne rezervăm câteva minute și să facem o mică analiză.

Așa putem să înțelegem exact ce a mers și ce nu a mers în anul care se sfâr­șește și mai ales care au fost motivele care au condus la rezultatele pe care le-am obținut sau nu.
Prin urmare, este momentul în care să facem o retrospectivă a anului care tocmai a trecut, analizându-l din toate unghiurile, cu bunele și relele sale pentru a putea ști cât mai precis ceea ce vrem să schimbăm în Noul An.
Nu a fost un an ușor pentru nimeni, 2020 a venit cu experiențe noi, cu îngrijorări și temeri. Dar am avut și multe de învățat din tot ceea ce am trăit. Am învățat să apreciem ce avem, să ne bucurăm de oamenii dragi de lângă noi și de lucrurile ce nu se pot cumpăra.
În noaptea dintre ani îmi voi pune din nou o dorință, sperând ca ea să se împlinească în anul care va veni.
Important, până la urmă, este să ne bucurăm din toată inima, să adunăm puteri pentru a ne crea viaţa după aspiraţiile noas­tre, să credem că noaptea de Anul Nou poate fi magică, în măsura în care spiritul nostru este viu, liber, pentru că numai aşa dorinţele vor fi auzite, înţelese şi împlinite. Sun­tem, fiecare dintre noi un univers aidoma marelui Univers, iar scânteia de divinitate este în noi înşine, nu în afara noastră.
Tuturor prietenilor şi cititorilor noștri vă dorim ca Anul Nou 2021 să vă aducă fericire şi împlinire, sănătate, dorinţe realizate, putere de a fi frumoşi, luminoşi, cu gând curat, curajoşi şi puternici.
La mulţi ani!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.