Dorințele lui Balint pentru 2020: „Să fac pasul spre Liga 1 și să trăiesc atmosfera de pe noul stadion!”

0
340

Anul recent încheiat a fost unul foarte bun din punct de vedere profesional pentru Laszlo Balint. Antrenorul UTA-ei și-a îndeplinit fără emoții obiectivul la Metaloglobus, adunând 28 de puncte în campania de primăvară, iar la finalul stagiunii de toamnă e pe locul 1 cu arădenii. 41 de puncte au strâns „roș-albii” în prezenta ediție a ligii secunde cu fostul fundaș pe banca tehnică, iar anul ce se așterne în față poate fi cel al revenirii, după 12 ani de zile, pe scena primului eșalon.
De altfel, dorințele profesionale ale lui „Gyuszi” Balint pentru 2020 se leagă visul suporterilor utiști. „În plan personal, sănătatea mea și a familiei e cea mai importantă. Totul pleacă de aici, ca să mă pot concentra pe muncă, mai ales că motivații sunt destule. Las în urmă un an cu destule satisfacții profesionale, o medie bună de puncte între Metaloglobus și UTA, ca și rezultat al muncii depuse de mine, colaboratorii mei de pe banca tehnică, jucători și conducere. În special fotba­liștilor aș vrea să le mulțumesc că au înțeles exact ceea ce vreau de la ei, mă pot considera un antrenor privilegiat că am lucrat și voi lucra cu băieți de caracter. Pentru 2020 îmi doresc să fac pasul spre Liga 1, dar nu oricum. Se știe că am avut oferte să antrenez acolo, dar am ales să rămân și să muncesc zi de zi pentru asta. Apoi, ar fi o onoare pentru mine să intru în istoria UTA-ei drept antrenorul care a condus pentru prima oară echipa pe noul stadion. Și, știu bine, că aceasta nu e doar dorința lui Balint sau a celor din club, ci și a suporterilor noștri. Dacă pe «Motorul» am trăit clipe unice în această toamnă, vă dați seama ce va fi pe noua arenă. Așadar, îmi doresc, cu siguranță, să trăiesc, alături de suporterii UTA-ei, atmosfera de pe noul «Francisc Neuman». Chiar aș vrea să le mulțumesc și în ultima zi a anului fanilor noștri pentru că, efectiv, ne-au îmbrățișat prin căldura lor în prima parte a sezonului. Le doresc sănătate și în anul ce vine să trăiască cât mai multe frumoase în familia UTA”, e mesajul tehnicianul „roș-albilor”.
Anul s-a încheiat cu un singur transfer confirmat în tabăra liderului Ligii 1, cel al spaniolului de origini marocane, Soufiane Jebari, dar: „Negocierile cu un fundaș central sunt ca și încheiate, probabil se vor semna și actele în primele zile ale lunii ianuarie. Și astăzi, când vorbim, lotul UTA-ei este unul foarte valoros, mai ales că revin și jucătorii accidentați în toamnă, Ciucur, Pușcaș sau Stancu, plus Jebari, care va aduce, veți vedea și el un plus în jocul echipei. Așadar, nu vor fi multe transferuri în această iarnă, iar puținele noastre ținte sunt fotbaliști importanți, cu cifre foarte bune, care nu sunt deloc ieftini. De aceea și negocierile nu sunt deloc simple, dar condu­cerea clubului și Bogdan Apostu lucrează zi de zi la acest aspect. Sper ca în ziua reunirii (n.a. 14 ianuarie) lotul să fie complet și să ne putem apuca de treabă, căci e destul de tras ca să ajungem acolo unde ne propunem cu toții. Cel mai important este să fim cu toții sănătoși, să ne pregătim bine acasă și în Turcia și să începem bine partea a doua a sezonului. Faptul că acum suntem pe primul loc nu înseamnă nimic, dacă nu vom menține cel puțin media de puncte din toamnă. Iar acest lucru nu va fi deloc simplu la ce mișcări vor face majoritatea contracanditatelor noastre pe piața transferurilor, deși pe noi ne interesează, ca întotdeauna, cum suntem și vom munci noi”, a mai punctat Balint.
Și tot pe plan profesional, Laszlo Balint
și-a mai atins un țel în 2019. A fost acceptat la cursurile Licenței PRO, urmând ca examenul final, sub forma a două probe (practică și scrisă), să-l susțină la finalul acestui an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.