Tehnicianul „Bătrânei Doamne” a avut o zi de naștere aparte, inedită pentru cariera sa. Fie că a îmbrăcat echipamentul de fotbalist sau haina antrenorului, Laszlo Balint a fost mai mereu pe teren de 29 martie, alături de foști colegi sau elevi. De această dată a trebuit să se mulțumească doar cu îmbrățișările soției și fiului său, acasă, la Tărlungeni, acolo unde se află în izolare de la decretarea stării de urgență în România, ca urmare a epidemiei de coronavirus.
Familia l-a îndulcit cu un tort, el a prăjit un grătar în curte, printre apelurile telefonice ai celor apropiați și nu sunt deloc puțini. „Nu e o situatie plăcută, mai ales din cauza faptului ca nu am putut să îi am pe toți cei dragi lângă mine. Dar, sănătatea lor și a noastră e mult mai importantă în această perioadă și, prin urmare, am primit felicitările rudelor și a prietenilor prin telefon sau video-call”, ne-a mărturisit Gyuszi Balint.
Prima aniversare ca „principal” al celei mai titrate grupări fotbalistice din Provincie îl prinde pe fostul fundaș în „izolare”, pe primul loc al clasamentului ligii secunde. De ce se leagă dorințele lui Balint în acest an? „În primul rând, îmi doresc sa fim sănătoși cu toţii, să depășim cu bine aceasta perioadă grea. Sper din tot sufletul să ne reluăm activitatea cât mai curând posibil, bineînțeles, când vor fi eliminate toate riscurile. Vă spun sincer, ne este foarte dor de fotbal, atât mie cât și jucătorilor! De fotbal, dar și de energia pozitivă cu care ne înconjoară suporterii noștri”.
În cariera sa de antrenor, Laszlo Balint a condus ca principal echipele Unirea Tărlungeni, Academica Clinceni, ASA Târgu Mureş, FK Csikszereda, Sportul Snagov și Metaloglobus, iar ca „secund” a fost pe banca echipei sale de suflet, FC Braşov, în ultimul sezon petrecut în Liga 1. De la Clinceni, Târgu Mureş şi Snagov a plecat prematur, după ce a creat loturi care să emită pretenţii în campionat. UTA e liderul actualei stagiuni e eșalonului secund cu 50 de puncte acumuluate, la 11 „lungimi de undă” de principalele urmăritoare, Mioveni și Turris.

Recomandările redacției